Kontakt
  Broschyrer, reklamation mm
  Om Matting
  Pressklipp
 
  Belysning
  LightUp LED-lampor
  Ergonomiska möss & styrdon
  Jobmate
  Övriga kontorsprodukter
  Matt- och golvskydd
  StandUp
  ActiveS Skola
  Arbetsplatsmattor
  Entrémattor
  Profilmattor
  Gång-/Korridormattor
  Specialmattor
  Utförsäljning
 
 
 Danska
 Engelska
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
   
 
Jobmate logo  Till produkterna   Stäng FAQ 

FAQ - Vanliga frågor om Jobmate Touch

  

Behöver man installera någon drivrutin? 
Nej, det är "Plug´n Play", dvs den är klar att använda efter du kopplat in sladden i datorns USB-port.  

Hur ställer man in pekarhastigheten? 
Inställningarna regleras i Kontrollpanelen. Välj Mus / Egenskaper för Mus / Pekaralternativ  

Hur ställer man in klickhastigheten för dubbelklick? 
Inställningarna regleras i Kontrollpanelen. Välj Mus / Egenskaper för Mus / Knappar  

Hur ställer man in pek- och klickkänsligheten? 
Inställningarna regleras i Kontrollpanelen. Välj Mus / Egenskaper för Mus 
Om du ställt in pekänsligheten till "Hård beröring" så kan det bli svårt att få dubbelklick-funktionen att fungera optimalt. Prova då att välja lättare beröring.  

Hur rengör man sin Jobmate Touch på bästa sätt? 
Rengör med fuktad trasa och milt tvålrengöringsmedel. Undvik att vätska kommer ner i springan mellan touchpaden och aluminiumchassit där elektroniken finns.  

Kan man få sladden att komma ut på andra sidan istället? 
Det finns kabelclips på både vänster och höger sida så att du kan välja var du vill att sladden skall sticka ut.  

Passar alla tangentbord till Jobmate Touch? 
Inbyggda distanser gör att du alltid får tangentbordet i exakt rätt höjd, samma som Jobmate, vilket ger den bästa ergonomiska arbetsställningen. Placera tangentbordet på ”armarna", skruva på distanserna för att höjdjustera dem. Har du ett tangentbord som har en kant undertill kan du enkelt ta bort distansskruvarna helt (ta bort fottassen på baksidan och lossa på skruven under). Vill du ha ett perfekt anpassat tangentbord i både storlek och design så rekommenderar vi Jobmate Slim tangentbord.  

Fungerar Jobmate Touch med en Mac? 
Ja, samtliga funktioner fungerar med både Windows och MAC.  

Vad gör Jobmate Touch bättre och mer ergonomisk än en vanlig mus? 
Du får en centrerad handställning där man enkelt skiftar mellan touchpad och tangentbord utan att behöva sträcka ut och flytta armen. Handledstöden avlastar nacke, axlar skuldror och arm samt rätar ut handleden.  

Vad gör Jobmate Touch bättre än andra ergonomiska styrdon? 
Den är smart, enkel och självklar. Jobmate Touch är senaste tekniken. Den tunna, rena designen och den stora släta styrplattan med smarta funktioner gör arbetet både enklare och smidigare. Hela plattan har en touchfunktion som ger en snabb och direkt känsla. Den stora släta ytan gör att du kan ta ut svängarna när du flyttar markören, zoomar och scrollar, vilket känns både smidigare och lättare. Du kan jobba med både ett- och tvåfingergester.  

 

FAQ - Vanliga frågor om Jobmate

(Jobmate med rullstav)  

Ibland åker muspekaren iväg av sig själv över skärmen. är detta ett fel? 
Nej. Jobmate är programmerad så att det här sker när styrstaven når sitt fysiska slutläge, trots att muspekaren ännu inte nått kanten på din skärm. Här hjälper Jobmate till och flyttar muspekaren automatiskt till skärmens kant. Du kan jämföra det med att använda en vanlig mus och tvingas lyfta den för att musen hamnat utanför musmattan, utan att markören nått dit du vill.  

Kan jag programmera om knapparnas funktion? 
Nej. De fem knapparna har fasta funktioner: klipp ut, vänsterklick, dubbelt vänsterklick, högerklick samt klistra in. Dessutom finns även ett scrollhjul och en klickbar styrstav.  

Kan jag ändra hastigheten på muspekaren? 
Ja. Gå in i kontrollpanelen/egenskaper för mus och ändra pekarhastigheten. Du kan också använda switchinställningen på Jobmates baksida. öppna luckan  "Functions settings" och sätt Switch 6 i läge "On", så ökar muspekarens hastighet. Switchen ändras lättast med en pennspets eller något annat smalt föremål.  

Kan jag använda Jobmate till Mac? 
Ja. Det enda du behöver göra är att ändra switchinställningen på Jobmates baksida. öppna luckan "Functions settings" och sätt Switch 7 i läge "Off" och Switch 8 i läge "On". Switchen ändras lättast med en pennspets eller något annat smalt föremål.  

Kan jag stänga av klickfunktionen på styrstaven? 
Ja. öppna luckan "Functions settings" på Jobmates baksida och sätt Switch 7 och 8 i läge "On". Switchen ändras lättast med en pennspets eller något annat smalt föremål.  

Kan jag få en längre styrstav? 
Ja. Styrstavens anläggningsyta kan utökas genom att ta bort luckan på styrstavens högra sida. Tryck mot luckan samtidigt som du för den åt vänster för att öppna.  

Kan jag aktivera autoscroll? 
Ja, genom att klicka på scrollhjulet. När autoscrollsymbolen visas för du styrstaven åt det håll du vill att den ska scrolla.  

Kan jag arbeta med Jobmate och en vanlig mus? 
Ja. Anslut Jobmate och din vanliga mus till varsin USB-port. Nu kan du arbeta parallellt med båda.  

Kan jag använda Jobmate till vilket tangentbord som helst? 
Ja. Jobmate passar de flesta tangentbord oavsett storlek och tjocklek. Med justeringsplattorna ställer du enkelt in rätt höjd och placering i sidled. Samtidigt är ergonomi resultatet av ett helhetstänk. Därför rekommenderar vi att du använder ett tangentbord som är anpassat när det gäller funktion, ergonomi och design – precis som Jobmate.  

Hur laddar jag batterierna till min trådlösa Jobmate? 
På Jobmates högra sida finns ett uttag där du kopplar in den medföljande sladden. Andra änden ansluter du till datorns USB-port. Du kan förlänga batteritiden genom att stänga av din Jobmate med on/off-knappen på undersidan när du inte använder den.  

Min trådlösa Jobmate verkar ha tappat kontakten med dongeln/sändaren. 
Tryck på knappen "Pairing button" på Jobmates baksida. Då ansluter Jobmate till dongeln på nytt.  

Jag har tappat bort min dongel, kan jag använda min trådlösa Jobmate ändå? 
Nej, dongeln krävs för att din trådlösa Jobmate skall fungera. Sladden har endast en batteriladdningsfunktion.  

Hur gör jag rent min Jobmate? 
Torka av den med en fuktig trasa med milt rengöringsmedel. Observera att det inte får komma in vätska i din Jobmate. Handledsstöden kan plockas av och tvättas med milt rengöringsmedel under rinnande vatten. Du kan även använda rengöringssprit (upp till 85%, dock ej aceton).  

Kan jag byta handledsstöden själv? 
Ja, handledsstöden kan tas bort för tvätt eller byte. Vänd på din Jobmate och tryck till i de runda hålen så åker handledsstöden lättare upp. Kontakta din återförsäljare om du vill köpa nya handledsstöd.  

Vad är det som gör Jobmate mer ergonomisk än en vanlig mus? 
Med Jobmate får händerna en central placering nära tangentbordet så att du slipper flytta händerna ut från kroppen. Du växlar enkelt mellan att skriva på tangentbordet och flytta muspekaren. De inbyggda handledstöden ger stöd och avlastning samtidigt som du får en arbetsställning med raka handleder. Det minskar statisk muskelbelastning och stimulerar blodcirkulationen.  

Behöver jag ett underarmstöd till min Jobmate? 
Jobmate har inbyggda handledsstöd som avlastar och rätar ut handlederna. Med ett underarmstöd avlastar du även hela underarmen och får en ännu bättre arbetsställning. Därför rekommenderar vi att du kompletterar med Jobmate underarmstöd för bästa möjliga ergonomi. 

 
 
Välkommen!
Vänligen gör ditt val här:
Här kan du se hela vårt sortiment för
att ″Må bra på jobbet″ - produkter
för kontorsarbetsplatsen samt entré-
och arbetsplatsmattor för alla miljöer.
Här finner du som är ARKITEKT,
BYGG- och FASTIGHETSANSVARIG
produkter som entrémattor, taktila
ledstråk, arbetsplatsmattor samt
mattor för hundsportsarenor.
En aktiv arbetsmiljö ger piggare elever
som lättare kan koncentrera sig och få
mer lust till lärande.
Vårt sortiment skapar möjlighet för
minskat stillasittande och ökad rörelse
under dagen.
Spara mitt val.